Svenska lager AB - EEN Jönköping Svenska lager AB - EEN Jönköping

Svenska lager AB

Date: 4 januari, 2018 Category:

Förbättrat däckhanteringssystem introduceras på Tyska marknaden.

Svenska Lager AB utsågs till Årets internationella utmanare 2018. Priset delades ut av Enterprise Europe Network på Jönköpingsgalan. Vinnarmotiveringen lyder:

”Årets internationella utmanare är det innovativa företaget som utmanat sig själv och en hel bransch genom att värdera och fokusera på hållbar arbetsmiljö i sin affärsidé. Insikten om kundens utmaningar, en unik produkt och en stark vilja att lyckas internationellt har lagt grunden till en snabb expansion på flertalet marknader!

Vinnaren är Svenska Lager!

Svenska Lager är ett ungt innovativt företag, som utvecklar och marknadsför ställage och lyfthjälpmedel för hantering av  sommar- och vinterdäck. Företaget vill förändra, förnya och förbättra det sätt som branschen hanterar och förvarar däck och hjul på.

Målsättningen är att bli marknadsledande och skapa Europas bästa ställage och lyfthjälpmedel för däckhandeln. Ett led i detta var att ta hjälp av Enterprise Europe Network (EEN).

Tillsammans med EEN-kollegor i Rostock kunde EEN förse företaget med information om lagar och regler exempelvis CE-märkning, säkerhetsföreskrifter och bidra med kontakter till olika myndigheter.

Företaget beviljades även en ”Internationaliseringscheck”. Checken kunde bland annat användas för att göra en marknadsundersökning genom en lokal tysk konsult med unik marknadskunskap, ta fram nytt anpassat marknadsmaterial, översätta manualer och resor.

Företaget har nu sålt sitt system till flera bilförsäljare och däckverkstäder i Tyskland, bland annat BMW och Volkswagen. Företaget uppskattar att de ökat sin omsättning med cirka 15 %.