Svenska inköpare matchades med europeiska livsmedelsproducenter - EEN Jönköping Svenska inköpare matchades med europeiska livsmedelsproducenter - EEN Jönköping

Svenska inköpare matchades med europeiska livsmedelsproducenter

Inköpareventet Tour d’Europe Stockholm lockade flera svenska inköpare som under en heldag träffade europeiska livsmedelsproducenter.  Mikael Nyström från Exotic Snacks var en av 20 inköpare som deltog. Jag ville nätverka och hitta nya leverantörer till befintliga produkter i sortimentet, men även hitta nya produkter.  Måste säga att mina förväntningar infriades och att jag är mycket positiv till den här typen av matchmakingevent, säger Mikael.

Tour d’Europe är ett event där fokus ligger på att matcha inköpare av livsmedel med europeiska producenter. Eventet har tidigare arrangerats i Skottland och Rotterdam och i Maj var det Stockholms tur att ta emot närmare 60 livsmedelsproducenter från 9 europeiska länder. De svenska inköparna hade i förväg själva valt ut vilka producenter de ville träffa och hade korta men effektiva möten med dem, så kallad matchmaking. Alf Wihrén på Vrigstad Ostkaka träffade en portugisisk producent av mandel, hans förhoppning är att de kan erbjuda bättre priser än deras nuvarande leverantörer. Vi har aldrig varit med i något liknande matchmakingevent tidigare så jag ville testa om det fungerade att hitta nya potentiella leverantörer på det här sättet. Och det fungerade alldeles utmärkt! -säger Alf.

Marco Viti från italienska MV Cellar var en av flera vinproducenter som hade rest till Stockholm för att träffa de svenska inköparna av vin. Norra Europa är en viktig marknad för de italienska vinerna och genom att delta i Tour d’Europe såg Marco en chans att ta sig in på den svenska marknaden. – Jag är mycket nöjd med de fyra möten jag hade och tror faktiskt att jag kan ha hittat en ny affärspartner säger Marco. Även Mikael Nyström från Exotic Snacks tror sig ha hittat nya affärspartners. Vi hade totalt fyra möten med olika leverantörer och två av dem skulle vi absolut kunna göra affärer med i framtiden säger Mikael.

Syftet med matchmaking event är just att ge företag möjlighet att skapa nya kontakter för framtida affärer. Enterprise Europe Network anordnar flera sådana här typer av event runtom i Europa, ofta på mässor och alltid med fokus på internationella affärer. Kontakta oss om du vill ha tips på aktuella matchmaking event.

DSC_0362

Mikael Nyström på Exotic Snacks träffade flera intressanta leverantörer

DSC_0307

Italienska vinproducenten Marco Viti presenterade sina viner för de svenska inköparna

DSC_0338

Alf Wihrén från Vrigstad Ostkaka träffade en portugisisk mandelproducent