Vill du coacha företag ut i världen? Vi söker nu en affärsutvecklare med fokus på export! - EEN Jönköping Vill du coacha företag ut i världen? Vi söker nu en affärsutvecklare med fokus på export! - EEN Jönköping

Vill du coacha företag ut i världen? Vi söker nu en affärsutvecklare med fokus på export!

 

Vi vill se fler växande och framgångsrika svenska företag som tar klivet ut på nya exportmarknader. För att trivas hos oss gillar du att jobba i team och du drivs av att utveckla och stärka regionens företag.

Vilka är Almi – och vad kan vi erbjuda dig?

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital till företag som vill utvecklas. I Jönköping har vi ett starkt internationellt fokus med ett team om sex medarbetare. Vi arbetar företagsnära och hela tiden med kundens affär i fokus. En av våra medarbetare kommer att ägna sig åt nya utmaningar inom organisationen och därför söker vi en ny kollega för att stärka upp vårt internationella team.

Almi Jönköping ansvarar för affärsnätverket Enterprise Europe Network (EEN) i Jönköpings län och på Gotland vars fokus är företags internationella tillväxt! I Jönköping har vi dessutom stärkt upp exportsatsningen med projektet Beglobal beglobal.nu – en accelerator för företags internationella satsningar.

”I vårt internationella team erbjuds du möjlighet att arbeta med det roligaste vi vet – att utveckla regionens exportföretag!

Du får en utåtriktad tjänst där du träffar många spännande företag inom olika branscher och med olika utmaningar. Du har duktiga och kompetenta kollegor som stöttar upp dig i ditt arbete. Din kalender styr du själv och du erbjuds stor flexibilitet under eget ansvar. Just nu arbetar vi på distans och många av våra möten sker digitalt, men snart hoppas vi få välkomna dig till vårt fina och aktivitetsbaserade kontor i Jönköping.

Välkommen till en utvecklande och flexibel organisation präglad av stort kundfokus, affärsmässighet, proaktivitet, engagemang och glädje!

Om tjänsten som affärsutvecklare med fokus på export

Som exportcoach ägnar du en stor del av din tid till att träffa kunder, digitalt och/eller fysiskt och ge professionellt stöd som snabbar på företagens exportaffärer ut i världen.

Du finns nära företagets affär och är med från start till mål. Alla insatser i företagen är behovsanpassade och du utgår från företagets utmaningar, förutsättningar och ambitioner och skräddarsyr ett upplägg med deras exportaffär i fokus. Rätt verktyg till rätt företag i rätt tid!

Ingen dag är den andra lik, men dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av;

  • Kontakta och boka in möten med nya och befintliga kunder.
  • Utifrån kundens behov och med ett coachande förhållningssätt leverera de verktyg, kontakter och kunskaper som krävs för att lyfta företagen till nästa nivå.
  • Identifiera, initiera och medverka vid olika insatser ex. webbinarier, nätverksträffar, workshops, möten med extern expertis mm.
  • Omvärldsbevakning.

Du har ett nära samarbete med vårt team, Almi-kollegor, svenska och internationella partners och organisationer inom våra projekt.

”Vi har lyckats när företagen vi coachar når framgång på nya marknader.”

Vem är du som person?

Du har lätt för att se och förstå kunders behov och med din internationella försäljningserfarenhet stärker du vårt team och företagens tillväxt på nya marknader.

Du är resultatinriktad, engagerad och stimuleras av att träffa och utveckla regionens företag. Du arbetar självständigt och i team, tar egna initiativ och driver igenom idéer och förbättringsförslag med kundens affär i fokus.

Världen förändras snabbt! För att möta våra kunders behov och ligga i framkant så ser vi att du är nyfiken, håller dig uppdaterad och har ett intresse för aktuella områden som påverkar företagens affärer tex. digital marknadsföring, försäljning, digitalisering och hållbarhet. Då tjänsten innebär frekventa resor inom regionen är B-körkort ett krav. Utlandsresor kan förekomma.

Våra önskemål till dig:

  • Erfarenhet av internationell försäljning.
  • Akademisk utbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Flytande engelska i tal och skrift.

Start: Efter överenskommelse. Snarast möjligt.
Anställningsform: Projektanställning t.o.m. 31 december 2022.
Omfattning: Heltid.
Plats: Jönköping.
Övriga förmåner: vi erbjuder kompetensutveckling, pension, försäkringar, friskvårdssatsningar, teamaktiviteter.

 

Sök tjänsten

Är detta du? Vi vill komma i kontakt med dig! Hör gärna av dig så pratar vi vidare om tjänsten! CV och personligt brev är önskvärt men inget krav för en första kontakt.

Kontakt

Malin Jönsson
malin.jonsson@almi.se
036-30 65 09

Sista ansökningsdag: 7 februari 2021.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Några av dina kollegor

Läs mer om oss och ta del av våra referensföretag:
www.eenjonkoping.se

www.beglobal.nu

www.almi.se/jonkoping

Malin Jönsson
malin.jonsson@almi.se
036-30 65 09